امروز چهارشنبه  ۱۱ تير ۱۴۰۴
۱۴۰۴/۰۳/۲۹- ۱۲:۵۳

بیانیه ۲۱ کشور عربی و اسلامی در محکومیت تجاوزات صهیونیست‌ها

وزرای خارجه ۲۱ کشور عربی و اسلامی در بیانیه‌ای مشترک با هشدار درباره گسترش خطرناک تنش‌ها در منطقه، تجاوزات رژیم صهیونیستی به ایران را به شدت محکوم کردند.

 در پی رایزنی‌های وزیر خارجه مصر با همتایان خود، 21 کشور اسلامی‌با صدور بیانیه ای مشترک، تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی به خاک ایران را محکوم کردند.

این بیانیه توسط وزرای امور خارجه کشورهای مصر، قطر، عربستان سعودی، امارات متحده عربی، سلطان‌نشین عمان، کویت، بحرین، اردن، عراق، سودان، الجزایر، کومور، جیبوتی، سومالی، لیبی، موریتانی، پاکستان، ترکیه، چاد و برونئی صادر شد.

 وزرای امور خارجه ۲۱ کشور موارد زیر را تأیید کردند:

-
رد و محکومیت حملات اسرائیل علیه جمهوری اسلامی ایران از سپیده دم ۱۳ ژوئن ۲۰۲۵، و همچنین هرگونه اقدامی‌که نقض قوانین بین‌المللی و اصول و اهداف منشور سازمان ملل متحد باشد. آنها بر لزوم احترام به حاکمیت و تمامیت ارضی کشورها، اصول حسن همجواری و حل و فصل مسالمت‌آمیز اختلافات تأکید کردند.

-
ابراز نگرانی شدید از این تشدید خطرناک که پیامدهای جدی برای امنیت و ثبات کل منطقه دارد و تأکید بر لزوم توقف خصومت‌های اسرائیل علیه ایران، که در زمانی رخ می‌دهد که خاورمیانه شاهد افزایش سطح تنش است. آنها همچنین بر اهمیت تلاش برای کاهش تنش‌ها و دستیابی به آتش‌بس و کاهش جامع تنش تأکید کردند.


-
تأکید بر اهمیت ایجاد منطقه‌ای عاری از سلاح‌های هسته‌ای و سایر سلاح‌های کشتار جمعی در خاورمیانه، مطابق با قطعنامه‌های بین‌المللی مربوطه و بدون گزینش، و تأکید بر لزوم پیوستن سریع همه کشورهای منطقه به معاهده منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای.


-
تأکید بر لزوم عدم هدف قرار دادن تأسیسات هسته‌ای تحت پادمان‌های آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، مطابق با قطعنامه‌های مربوطه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و شورای امنیت، زیرا این امر نقض آشکار قوانین بین‌المللی و حقوق بین‌الملل بشردوستانه طبق کنوانسیون ژنو ۱۹۴۹ است.


-لزوم بازگشت به مسیر مذاکره در اسرع وقت، زیرا این تنها راه برای دستیابی به توافق پایدار در مورد برنامه هسته‌ای ایران است.


-
تأکید بر اهمیت احترام به آزادی کشتیرانی در آبراه‌های بین‌المللی، مطابق با قوانین بین‌المللی مربوطه، و عدم تضعیف امنیت کشتیرانی بین‌المللی.


-
تأکید بر اینکه تنها راه حل بحران‌ها در منطقه از طریق دیپلماسی، گفتگو و پایبندی به اصول حسن همجواری، مطابق با قوانین بین‌المللی و منشور سازمان ملل متحد است، و تأکید بر اینکه بحران فعلی را نمی‌توان با ابزار نظامی حل کرد.

 

 

 

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما